Uit je comfortzone of niet?

We doen het allemaal wel eens, ons ongemak wegpoetsen

Uitstellen
Perfectioneren
Vermijden

Zomaar wat strategieën die we allemaal wel eens uit de kast hebben getrokken.

Eerder schreef ik een pleidooi voor de comfortzone. Over het feit dat we naar mijn mening soms kunnen doorslaan in de constante aanmoediging om steeds maar uit de comfortzone te moeten stappen.

Ik geloof namelijk dat die comfortzone juist ook een plek kan zijn van groei. Een plek waar je de talenten en kwaliteiten die je al “gemakkelijk” afgaan, kunt verder ontwikkelen. In plaats van constant aan jezelf moeten sleutelen, jezelf moeten fixen of verbeteren

Want waarom mag het niet ook makkelijk zijn? Wat is er eigenlijk mis met je at ease te voelen, in control en op je gemak?

Maar zoals met alles in het leven kun je ook daar weer in doorslaan.

De veiligheid gebruiken als excuus om te blijven waar je nu bent. Ook als dat waar je nu bent, je niet meer gelukkig maakt. Om het ongemak te vermijden.

Dat is waar de gesprekken in mijn praktijk vaak over gaan: de angst en twijfel over stappen zetten naar nieuw werk.

Angst voor de wat als…

Ik bij een nieuwe baan ook niet op mijn plek zit
Ik weer helemaal opnieuw moet beginnen
Ik spijt krijg van mijn keuze

In de psychologie is daar een term voor: verliesaversie. Ik schreef al eerder een artikel op mijn blog over onze natuurlijke drang om alles op alles te zetten om verlies te vermijden.

En niet alleen de gesprekken met mijn klanten gaan over dit fenomeen. Ook ik praat regelmatig met mijn eigen coach over mijn eigen comfortzone en dan met name over de vraag: wanneer gebruik ik mijn eigen pleidooi voor de comfortzone, om mijn ongemak weg te poetsen?

Vaak , kan ik je vertellen 😉

Het is ook geen of of, het is en en: soms kan tijd doorbrengen in je comfortzone je veel brengen en soms kan het geen kwaad de randen een op te zoeken en erbuiten te stappen.

Twijfel je al een tijdje of je nog wel op je plek zit in je huidige baan en heb je behoefte aan een onafhankelijke sparringspartner, ik denk graag met je mee wat jou verder kan helpen in je loopbaan.

Laat hieronder je gegevens achter om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

 

Wil je naar aanleiding van dit artikel graag een kennismakingsgesprek inplannen of heb je een andere vraag? Laat het mij weten door het formulier hiernaast in te vullen.

13 + 9 =

Pin It on Pinterest

Share This