Nieuw werk: hoe ga ik om met de angst voor verlies?

“Ik wil de flexibiliteit die ik nu heb niet opgeven”

“Ik ben bang dat ik minder ga verdienen bij een andere organisatie”

“Ik heb hele goede arbeidsvoorwaarden, die wil ik niet kwijt”

“Ik werk in een ontzettend leuk team. Hoe weet ik of ik dat terugkrijg?”

“Ik heb hard gewerkt om te komen tot de functie die ik nu heb. Ik wil niet weer opnieuw moeten beginnen”

“Ik wil niet verliezen wat ik heb”

Als je op dit moment nadenkt of het tijd is voor een nieuwe baan,  dan herken je bovenstaande gedachten wel. Je voelt al een tijdje dat ‘iets’ niet meer klopt op je werk en denkt erover om een nieuwe baan te zoeken. Maar je twijfelt of je daar wel goed aan doet. Bovenstaande gedachten spoken door je hoofd. Hoe ga je om met die twijfels?

Nieuw werk: angst voor verlies

Op het moment dat je voelt dat je niet meer op je plek zit dan kan dat je flink aan het denken zetten.

Zie ik mijzelf dit werk nog 10 jaar doen? Waarom krijg ik geen energie van mijn werk? Wat kan ik doen om weer plezier te krijgen in mijn werk?

Maar vooral: past deze baan nog wel bij mij? Moet ik blijven of weggaan?

We zijn vaak geneigd de voorkeur te geven aan blijven. Want loslaten wat je nu hebt (een vast contract, goed salaris, leuke collega’s) en kiezen voor het onbekende, is nogal een angstige gedachte.

De angst die je voelt, is het gevolg van een psychologisch fenomeen: verliesaversie. Kahneman en zijn collega Amos Tversky ontdekten in de jaren zeventig dat een verlies voor ons altijd groter lijkt dan een vergelijkbare winst. Honderd euro verliezen voelt veel vervelender dan het winnen van honderd euro goed voelt. Het feit dat we zo’n aversie hebben voor verlies maakt vaakt dat we niet durven te gaan voor de winst. 

 

Nieuw werk: focus op wat het je kan opleveren

Het gevoel van twijfel kan lang bij je blijven. Zelfs als je uiteindelijk een besluit hebt genomen, spoken de twijfels soms nog door je hoofd. Zo hardnekkig kan onze aversie tegen verlies zijn. 

Het zou te simpel zijn om alleen te zeggen: focus je op wat je keuze je zou kunnen opleveren. Simpelweg het opsommen van wat nieuw werk je kan opleveren, neemt dat onzekere gevoel lang niet altijd weg. Daarbij komt ook nog dat de pijn van het verwachte verlies vaak direct voelbaar is terwijl de winst van die keuze mogelijk pas op de lange termijn merkbaar wordt.

Je zult je verlies op sommige vlakken moeten ‘nemen’. Het is bijvoorbeeld niet realistisch om te denken dat je direct een vast contract krijgt aangeboden bij je nieuwe baan. Ook zul je te maken krijgen met een nieuw team, nieuwe mensen waardoor het in het begin weer even zoeken is naar verbinding.

Die afkeer tegen verlies kun je dus niet tegengaan. Wel helpt het om je er bewust van te zijn, zodat je bewuste keuzes kunt maken.

Nieuw werk: inzoomen en de balans opmaken

Op het moment dat je verliesaversie ervaart, ben je ingezoomd op de keuze waar je voor staat. Op zo’n moment kan het helpen om uit te zoomen en de keuze of verandering in perspectief te plaatsen. Om de keuze te zien als een onderdeel van een reeks van stappen richting een bepaald doel. Heb jij voor jezelf een ‘groter’ doel helder?

Daarnaast kan het helpen om de balans eens op te maken.  Grote kans dat je door een focus op dat wat je (mogelijk) kunt verliezen, minder aandacht hebt besteed aan wat nieuw werk je zou kunnen opleveren.

Wat zou het switchen naar nieuw werk je op kunnen leveren?

Denk aan het vinden van een functie waarin jouw kwaliteiten veel beter tot hun rechtkomen, waardoor je weer energie krijgt van je werk.

Of het vinden van een organisatie die beter aansluit bij jouw persoonlijke en professionele waarden, waardoor je meer de veiligheid ervaart om volledig jezelf te kunnen zijn op werk.

Twijfel je al een tijdje of je nog wel op je plek zit in je huidige baan en heb je behoefte aan een onafhankelijke sparringspartner, ik denk graag met je mee wat jou verder kan helpen in je loopbaan.

Laat hieronder je gegevens achter om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

 

Wil je naar aanleiding van dit artikel graag een kennismakingsgesprek inplannen of heb je een andere vraag? Laat het mij weten door het formulier hiernaast in te vullen.

6 + 5 =