Loopbaankeuze: je cv volgen of je hart?

Een van de gesprekken van vorig jaar die mij het meest is bijgebleven is een van de coachgesprekken met Anna*, een ambitieuze academicus die de laatste jaren hard had gewerkt aan haar wetenschappelijke carrière.

Ze had het tot post-doc geschopt en de meest logische volgende stap leek een vaste aanstelling als onderzoeker aan de universiteit waar ze werkte. Tot ze eind 2019 totaal onverwachts werd ontslagen.

Gedwongen moest ze op zoek naar ander werk. Alleen die zoektocht naar een nieuwe baan verliep erg moeizaam: de uitnodigingen voor een sollicitatiegesprek bleven uit. Ze vroeg zich af waarom de uitnodiging voor een gesprek uitbleven.

Loopbaankeuze: je cv is niet alles

Tijdens ons traject zijn we gaan onderzoeken wat er ‘mis’ ging. We kwamen tot de conclusie dat Anna aan het solliciteren was op functies die misschien wel perfect aansloten bij haar cv, maar er ontbrak een cruciaal ding. Namelijk het antwoord op de vraag wat haar aansprak in de functies waar ze op solliciteerde. Haar motivatie.

Het lijkt een open deur: het meest essentiële onderdeel van je motivatiebrief is je motivatie. Maar die motivatie is meer dan een opsomming van waarom jij denkt de geschikte persoon te zijn voor de functie. Sterker nog, je motivatie is een vertaling van de reden waarom jij een specifieke functie zou willen bekleden.

 

Loopbaankeuze: soms moet je je cv even loslaten

Dat de motivatie ontbrak in haar brieven was ook niet zo gek. Anna solliciteerde op allerlei onderzoeksfuncties puur omdat dat de meest logische stap was in haar loopbaan. Maar echt passie voor het onderzoek had Anna niet (meer).

Tijdens een van onze gesprekken vroeg ik haar:  “Als je solliciteert op een onderzoeksfunctie, volg je dan je cv of je hart?”

Het bleef even stil…

Anna trok de conclusie dat ze vooral haar cv volgde. Ze vertelde mij dat ze alleen solliciteerde op de vacatures waarbij ze aan alle gestelde eisen voldeed. Dat waren op basis van haar cv vooral de onderzoeksfuncties. 

Ik vertelde Anna even haar cv los te laten.

Loopbaankeuze: wat wil ik?

Tijdens het traject gingen we aan de slag met serie opdrachten waarbij Anna aan het denken werd gezet over wat zij precies zocht in een baan, onder welke voorwaarden zij het beste werkt en waar haar interesses op dit moment lagen.

Ook keken we naar haar vorige baan en brachten we in kaart welke aspecten ze uit die functie niet meer wilde en welke aspecten ze graag terug zou willen zien in haar nieuwe baan.

Deze opdrachten leidde tot een bevestiging van het feit dat Anna geen voldoening meer haalde uit het doen van wetenschappelijk onderzoek. Maar er was wel een aspect uit haar vorige baan waarvan Anna hoopte dat ze daar meer van kon doen in haar nieuwe baan: het begeleiden en coachen van studenten. 

Loopbaankeuze: een nieuwe baan

Anna sloot haar coachtraject af met meer helderheid over wat voor haar, in deze fase van haar leven, belangrijke aspecten waren in een baan. Samen vertaalden we deze inzichten naar een concreet zoekprofiel gebaseerd op meer dan alleen haar cv. Ook haar persoonlijke waarden en interesses kwamen terug in dit profiel. 

Een paar maanden na onze laatste sessie ontving ik en berichtje van haar: I found a job!

 

*Anna is een fictieve naam

Heb jij het gevoel dat je huidige baan niet bij je past? Maar weet je niet wat je moet doen om je situatie te veranderen? 

ik denk graag met je mee wat jou verder kan helpen in je loopbaan.

Laat hieronder je gegevens achter om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

 

Wil je naar aanleiding van dit artikel graag een kennismakingsgesprek inplannen of heb je een andere vraag? Laat het mij weten door het formulier hiernaast in te vullen.

3 + 13 =