Ieder levensverhaal verdient een podium

In mijn coaching werk ik veel met levensverhalen. Er schuilen namelijk  waardevolle inzichten in jouw eigen levensverhaal. Aan het begin van elk traject ga ik samen met je op zoek naar de lessen die je hebt opgedaan uit je dieptepunten, de drijfveren achter je gemaakte keuzes en de kwaliteiten die blijken uit je succesverhalen. Om vervolgens de rode draad te ontdekken die door jouw eigen, unieke leven loopt. Vaak vormt die rode draad een denkrichting voor de antwoorden op die veelgestrelde vraag: “Wie ben ik?”

Omdat wie je nu bent, voor een heel groot deel wordt bepaald door waar je vandaan komt. Waar en met wie je bent opgegroeid, wat je mee hebt gemaakt, de normen en waarden die je hebt meegekregen en de keuzes die er zijn gemaakt.

 

“Alle antwoorden zitten al in jezelf”.

Levensverhalen zijn wat mij betreft het bewijs van de uitspraak “Alle antwoorden zitten al in jezelf”. Er is zoveel eigen wijsheid die je uit je eigen levensverhaal kunt destilleren. Inzichten die zorgen voor aanknopingspunten bij de keuzes waar je op dit moment voor staat. Daar kan geen online training of zelfhulpboek tegen op.

 

Wat ons tegenhoudt om die eigen wijsheid te zien

Maar wat ons tegenhoudt om die eigen wijsheid te zien, is dat we onze eigen verhalen niet op waarde schatten. Vaak leggen we ons eigen levensverhaal langs de meetlat van de maatschappij en concluderen we:

“Mijn verhaal is niet inspirerend genoeg”

“Mijn verhaal is niet zo spannend”

“Mijn verhaal is niet bijzonder”

Dus laten we ons eigen levensverhaal verstoffen en zoeken we e de antwoorden buiten onszelf. We zoeken inspiratie in de verhalen die interessant genoeg waren voor een podium.  De verhalen uit films, documentaires en zelfhulpboeken.

 

Elk levensverhaal verdient een podium

Zonde vind ik dat.  Elk levensverhaal verdient een podium. Elk levensverhaal verdient het om gehoord te worden.

Je hebt niet het zoveelste inspirerende verhaal nodig om geïnspireerd te raken. Laat je inspireren door je eigen verhaal.

Twijfel je al een tijdje of je nog wel op je plek zit in je huidige baan ? Ik denk graag met je mee wat jou verder kan helpen in je loopbaan.

Laat hieronder je gegevens achter om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen.

 

Wil je naar aanleiding van dit artikel graag een kennismakingsgesprek inplannen of heb je een andere vraag? Laat het mij weten door het formulier hiernaast in te vullen.

10 + 15 =

Pin It on Pinterest

Share This