De kracht van stoppen

You never fail until you stop trying.
 
Er zijn van die quotes die van alles in mij oproepen.
Zegt heel veel over mijzelf natuurlijk.
 
Toen ik een paar jaar terug vroeg in mijn omgeving naar mijn kwaliteiten, kreeg ik steevast terug dat ik zo’n doorzetter ben. Iemand die niet snel opgeeft.
 
Daar kon ik mij ook wel in vinden en het is ook zeker een kwaliteit waar ik trots op ben. Het is ook een kwaliteit die we in deze maatschappij hoog in het vaandel hebben staan.
 
Maar ik heb afgelopen jaren ook geleerd dat ergens mee stoppen ook een kwaliteit kan zijn. En dat stoppen niet gelijk staat aan falen.
 
Doordat we doorzetten als kracht zijn gaan zien, lijkt stoppen haast een zwakte en wordt het vaak weg gezet als de ‘makkelijke weg’ kiezen.
 
Nou ik kan je vertellen dat stoppen alles behalve ‘de makkelijke’ weg is. 
Ergens mee stoppen betekent namelijk dat je vaak bewust in moet gaan tegen de verhalen die je jezelf vertelt.
 
De verhalen die je brandstof geven om door te gaan, tegen beter weten in, zelfs als je voelt dat het niet meer is wat jij zelf wilt.
 
De mening van anderen (“Zou je dat nou wel doen, je vaste contract opgeven”), maatschappelijke normen (“Doorzetten is krachtig, opgeven is een teken van zwakte”) en de verwachtingen die je jezelf oplegt (“Afspraak is afspraak”) houden het vuurtje gaande.
 
Maar op het moment dat je voelt dat het tijd is om iets los te laten, om ergens mee te stoppen, ga eens bij jezelf na welke verhalen jouw brandstof vormen om toch door te gaan…
 
En is dat ook de brandstof waar jij op wilt varen?

Twijfel jij al langere tijd of je nog wel op je plek zit op je werk? 

Met mijn gratis minitraining ontdek je in 4  stappen of je nog wel op je plek zit op je werk. Je downloadt de minitraining gratis via onderstaande knop.

 

Wil je naar aanleiding van dit artikel graag een kennismakingsgesprek inplannen of heb je een andere vraag? Laat het mij weten door het formulier hiernaast in te vullen.

6 + 10 =

Pin It on Pinterest

Share This