Carrière maken: is de ladder beklimmen de enige optie die je hebt?

Er heersen vandaag de dag nog veel stereotype beelden van hoe een carrière eruit zou moeten zien. Een daarvan is het idee dat er in een carrière maar een route is: omhoog.

Als we het hebben over ambitie en carrière maken gaat het vaak over het beklimmen van de carrièreladder: Een hogere functie, een beter salaris, meer verantwoordelijkheden.

Je leest ook wel eens quotes als: ‘The only way is up’. Maar is the only way echt alleen maar ‘up’?

 

Carrière maken: wat als je de ladder niet wilt beklimmen

Ik geloof niet dat the only way ‘up is’.

Sterker nog, ik denk dat het beeld van de ‘carrièreladder’ een beperkt beeld schetst van de keuzemogelijkheden die je hebt als het aankomt op je loopbaan.

Want wat als jij niet per se de ambitie hebt om hoger op te komen in de organisatie? Om meer uur te gaan werken? Meer geld te verdienen?

Doe je dan iets verkeerd? Heb je dan te weinig ambitie?

Carrière maken: promotie of demotie

Op het moment dat je promotie maakt en dus een stapje hoger de ladder opklimt, wordt dit vaak toegejuicht.

Maar demotie (verlaging in rang of plaatsing uit een hogere functie naar een lagere) zit nog veel in de taboesfeer. En voelt vaak als falen.

Maar wat nou als dat stapje terugdoen een bewuste keuze is?

Niet kiezen voor die managementfunctie omdat het managen van mensen gewoon niet jouw ding blijkt te zijn?

Of omdat je minder verantwoordelijkheden wilt dragen op je werk omdat je graag meer tijd wilt doorbrengen met je gezin?

 

Carrière maken: ladders en klimrekken

Sheryl Sandberg, COO van Facebook, introduceert in haar boek Lean In het idee om het beeld van de traditionele carrièreladder te vervangen door een klimrek.

Een klimrek biedt heel veel meer mogelijkheden. Je kunt naar boven en naar beneden, maar ook naar links en rechts.  Er is niet één top. En er zijn veel meer paden die je naar de plek brengen waar jij zelf naartoe wil.

Vertaalt naar je loopbaan: het beeld van het klimrek biedt de mogelijkheid om in je loopbaan ook verschillende manieren te gaan zien om deze invulling te geven. Er is niet één richting de juiste en er is ook niet één top waar iedereen naar toe streeft.

 

Wil je eens vrijblijvend sparren over jouw loopbaan? Je bent altijd van harte welkom voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.

Laat hieronder je gegevens achter en ik neem contact met je op!

 

Wil je naar aanleiding van dit artikel graag een kennismakingsgesprek inplannen of heb je een andere vraag? Laat het mij weten door het formulier hiernaast in te vullen.

10 + 10 =